top of page

Verduurzamen. Waar begin je? Wie is daar verantwoordelijk voor?

Duurzaamheidsadvies met behulp van laptop

Het opzetten van duurzaamheidsbeleid en projecten, hoe doe je dat?

Als mkb'er krijg je steeds vaker te maken met duurzaamheidseisen van opdrachtgevers. Daarnaast stelt de nieuwe generatie vaak duurzaamheidseisen aan hun werkgever. Het opzetten van een duurzaamheidsbeleid is cruciaal voor je onderneming om toekomstbestendig te blijven.

 

Welke stappen je moet nemen, hangt vaak af van je bedrijfsactiviteiten. Het kan lastig zijn om te bepalen waar te beginnen en wie de verantwoordelijkheid moet dragen.

Onze duurzaamheidsadviseurs helpen je graag op weg. Samen bekijken we welke stappen je kunt zetten en op welke vlakken verduurzaming interessant kan zijn. Daarnaast kunnen onze adviseurs interne medewerkers trainen, projecten begeleiden en je ondersteunen bij je uitstraling en communicatie rondom duurzaamheid.

Wat levert
verduurzamen op?

Niels Kerstens aan tafel met een klant waaraan hij duurzaamheidsadvies geeft

Toekomstbestendigheid

Door te verduurzamen zorg je dat je business model een lange termijn model blijft en ben je beter voorbereid op toekomstige wet- en regelgeving. Bovendien stimuleert verduurzamen innovatie wat kan leiden tot nieuwe producten, diensten en markten.

Advandet geeft een duurzaamheidsworkshop met behulp van post-its op een bord

Commerciële kansen

Bedrijven die verduurzamen kunnen zich onderscheiden van concurrenten. Bovendien worden klanten zich meer bewust van duurzaamheid en geven de voorkeur aan bedrijven die verantwoordelijk en ethisch handelen.

Duurzaamheidsadvies voor het mkb. Duurzaamheidsadviseur helpt een klant met het oplossen van vraagstukken.

Beter werkgeverschap

Steeds meer (potentiële) medewerkers vinden het belangrijk te werken bij een werkgever die haar verantwoordelijkheid neemt en verduurzaamt. Je weet daarom medewerkers te behouden en aan te trekken.

bottom of page