top of page

Het verslagleggen van je duurzaamheid ambities

Communiceren over duurzaamheid met een duurzaamheidsverslag

Steeds meer bedrijven moeten duurzaamheidsgegevens rapporteren. Met de opkomst van de CSRD-wetgeving worden ook steeds meer bedrijven hiertoe verplicht. Dit heeft aanzienlijke impact, vooral op het mkb, dat vanaf boekjaar 2027 aan deze rapportageplicht moet voldoen. In de aanloop hiernaartoe zullen externe stakeholders al vragen gaan stellen.

Als mkb'er kun je je voorbereiden op de komende wetgeving en de integratie van duurzaamheidsbeleid in je commerciële strategie door je duurzaamheidsambities te rapporteren.

Een duurzaamheidsverslag helpt je om effectief te communiceren over je duurzaamheidsprojecten. Hiermee kun je nieuwe klanten en medewerkers aantrekken en binden, terwijl je tegelijkertijd een duidelijk overzicht hebt van je ambities.

Voor een succesvol duurzaamheidsverslag is het cruciaal om je ambities en inzet goed in kaart te brengen. Waar nodig adviseren wij hierbij. Wij halen alle gegevens op en creëren een verslag in jouw huisstijl, samen met een marketingprofessional.

Wat levert
verduurzamen op?

Samen brainstormen over duurzaamheidsbeleid

Toekomstbestendigheid

Door te verduurzamen zorg je dat je business model een lange termijn model blijft en ben je beter voorbereid op toekomstige wet- en regelgeving. Bovendien stimuleert verduurzamen innovatie wat kan leiden tot nieuwe producten, diensten en markten.

Een brainstormsessie over duurzaamheid met medewerkers

Commerciële kansen

Bedrijven die verduurzamen kunnen zich onderscheiden van concurrenten. Bovendien worden klanten zich meer bewust van duurzaamheid en geven de voorkeur aan bedrijven die verantwoordelijk en ethisch handelen.

Beter werkgeverschap door concrete duurzaamheidsverbeteringen te kunnen laten zien aan medewerkers

Beter werkgeverschap

Steeds meer (potentiële) medewerkers vinden het belangrijk te werken bij een werkgever die haar verantwoordelijkheid neemt en verduurzaamt. Je weet daarom medewerkers te behouden en aan te trekken.

bottom of page